Phishing alert

Finabank is zojuist geïnformeerd dat één van haar cliënten een zogenaamde ‘phising e-mail’ heeft ontvangen. Naar aanleiding van dit bericht heeft Finabank haar cliënten op wie deze phishing mail mogelijk gericht is reeds van deze informatie voorzien. Desalniettemin informeren wij u graag ook via deze weg over deze vorm van internetfraude en benadrukken wij dat Finabank u nooit ongevraagd berichten stuurt met het verzoek om in te loggen op onze website, of om andere persoonlijke gegevens op te geven.

Wat is phishing?

Phising is een vorm van internetfraude die meestal plaatsvind door middel van het uitsturen van e-mails, advertenties of via websites die sterk lijken op een website die u reeds gebruikt. U ontvangt in het geval van phishing bijvoorbeeld een e-mail die afkomstig lijkt te zijn van Finabank, waarin u gevraagd wordt om in te loggen op een bepaalde website.

Waarom is phising gevaarlijk?

Door middel van phising kunnen uw persoonlijke gegevens door internet criminelen worden gebruikt voor frauduleuze doeleinden. Dat betekend dat bijvoorbeeld uw rekeninggegevens kunnen worden gebruikt voor overmakingen of identiteitsdiefstal op basis van de door u opgegeven gegevens kan worden toegepast.

Phising melden bij Finabank

Indien u vermoedt dat u een phisingsite heeft gevonden of u een phising e-mail heeft ontvangen, vragen wij u dit direct te melden bij uw persoonlijke Retail Banking of Business Banking contactpersoon of door contact op te nemen met de Customer Care afdeling van Finabank. Finabank is hiervoor telefonisch (472266), per e-mail (customercare@finabanknv.com) of via Facebook bereikbaar.

Phisingaanvallen vermijden

Wij adviseren u om te allen tijde voorzichtig te zijn wanneer u een bericht ontvangt waarin om uw persoonlijke gegevens wordt gevraagd. Indien u een dergelijk bericht ontvangt verzoeken wij u om nooit zomaar de gevraagde informatie te geven, maar eerst te controleren of het een legitiem bericht betreft (door bijvoorbeeld contact op te nemen met Finabank via één van onze kanalen). 

TerugCopyright © 2024 | Disclaimer