slideshow_tractor_450

Invoice discounting

Invoice discounting faciliteiten zijn kortlopende leningen die verstrekt worden op basis van een overeenkomst en factuur.

Deze faciliteiten worden slechts toegepast bij gerenommeerde ondernemingen die facturen hebben uitstaan bij gerenommeerde debiteuren en behoefte hebben om hun liquiditeitspositie op korte termijn te verbeteren.

Het kenmerk van een invoice discounting faciliteit is dat Finabank de terugbetaling van de faciliteit kan verhalen op u en uw debiteur. 

VOORWAARDEN:

  • Voor het aangaan van de overeenkomst dient u cliënt van Finabank te zijn;
  • U blijft verantwoordelijk voor de inning van de vorderingen op uw debiteur voortvloeiende uit de overeenkomst tussen u en uw debiteur;
  • Finabank kan de terugbetaling van de faciliteit medeverhalen op u; 

De looptijd van een invoice discounting faciliteit wordt aangepast aan de betalingstermijn opgenomen in de overeenkomst tussen u en uw debiteur. 

Het primaire verschil tussen factoring en invoice discounting is dat bij invoice discounting u aansprakelijk blijft voor terugbetaling van de faciliteit, terwijl bij factoring u gevrijwaard wordt van terugbetaling van de faciliteit. Copyright © 2024 | Disclaimer