Webbanner_Finabank_1920x750_geschiedenis_NL

Over Finabank

Op 20 september 1991 ging de droom van onze oprichter de heer Tjin Wong Joe in vervulling: Finabank N.V., de eerste particuliere bank in Suriname opende haar deuren! 

Na langer dan 25 jaar, is het ons nog steeds elke dag een waar genoegen om uw wensen en dromen te helpen realiseren wanneer u spaart voor een goede toekomst of bijvoorbeeld tijdelijk gebruik wilt maken van een krediet om uw ambities te verwezenlijken. 

In de afgelopen jaren is Finabank samen met u buitengewoon gegroeid. Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen die Finabank heeft doorgemaakt? In deze infographic nemen wij u mee in de geschiedenis van Finabank. 

Transitie
2011 heeft Finabank een ingrijpende transitie ingezet van een familiebedrijf naar een corporate organisatie met een sterke governance en compliance structuur. De bank heeft thans 5 vestigingen: Finabank Centrum, Finabank Zuid, Finabank Noord, Finabank Nickerie en Finabank Wanica.

Corporate profile
Het bestand van Finabank bestaat uit zakelijke en particuliere klanten die waarde hechten aan duurzaam partnerschap en op maat gesneden oplossingen, zodat aan hun financiële behoeften kan worden voldaan. De bank levert verantwoorde en innovatieve diensten, waarbij de belangen van de cliënten voorop staan.

Visie 
Wij zijn de nummer één aanbieder voor financiële oplossingen.

Missie
Met onze toegewijde en betrokken professionals maken we uw ambities financieel mogelijk.

Purpose statement
We empower people to own the future.

Kernwaarden

  • Vertrouwen:    Wij handelen verantwoordelijk
  • Partnerschap:  Wij handelen als één team
  • Flexibiliteit:     Wij zijn altijd bereid een stap extra te zetten
  • Innovatie:       Wij verbeteren continu
  • Expertise:        Wij zijn de beste financiële instelling

Strategie
Ons beleid is gericht op een duurzame groei alsook de doelmatige vergroting van het marktaandeel van de bank, waarbij er een hoge mate van aandacht uitgaat naar risico beheer en compliance. Wij zijn ervan overtuigd dat technologie de omslag zal zijn in het moderne bankieren. Derhalve hebben wij een strategie uitgezet teneinde de bank te transformeren naar een digitale organisatie.

Doelstelling
Wij streven naar een duurzaam partnerschap met alle stakeholders waarbij de hoogste risico en compliance normen in acht genomen worden.

Stakeholders
Wij hechten waarde aan een actieve betrokkenheid van alle stakeholders bij het functioneren van de bank. Daartoe voeren wij een transparant beleid, staan wij open voor feedback over onze bedrijfsvoering en besteden wij aandacht aan het vormen van een team van deskundige en gemotiveerde medewerkers.

Finabank biedt u als particuliere of zakelijke cliënt een volledig producten- en dienstenpakket aan. Wij stellen onze financiële expertise, sectorkennis en ons internationale netwerk van partners voor u beschikbaar  om uw doelen te realiseren.

Wij onderscheiden ons door het onderhouden van persoonlijk contact met u en het leveren van specifiek maatwerk. Finabank speelt in op de steeds veranderende markt en op de steeds veranderende behoeften van u als onze klant. Finabank handelt in de context en realiteit van nu, treedt u met open vizier tegemoet, leert van haar ervaringen en beseft dat niets belangrijker is dan optimale service.

 Copyright © 2024 | Disclaimer