FINABANK SELECTEERT TEMENOS VOOR END-TO-END TECHNOLOGIE

Het Online Banking platform van Temenos zal de expansie van Finabank in Suriname voortdrijven.

GENEVE, Zwitserland – 29 – Januari - 2018 – Temenos (SIX: TEMN), de software specialist voor bancaire- en financiële software kondigt vandaag aan dat Finabank, de vier na grootste commerciële bank in Suriname, een overeenkomst heeft getekend voor het bank systeem, Temenos T24 Core Banking, Channels, Business Intelligence en Financial Crime Mitigation. Deze combinatie zal commerciële activiteiten van Finabank in de Business, Retail en Platinum banking sector voortdrijven. Dit maakt deel uit van de doelstelling van Finabank om marktleider te worden in de financiële dienstverlening industrie in Suriname.

Facebook Visual 30012018 001

Finabank is momenteel aan het uitbreiden, en heeft haar activa verdrievoudigd de afgelopen drie jaar. Finabank  heeft  voor  de  technologie  van  Temenos  gekozen  om  de  continue  groei  van  de bank  te ondersteunen en om haar klanten een optimale service aan te bieden. De implementatie van de software zal het gebruik van de diensten van de bank vergemakkelijken door, onder andere een innovatief design, meertalige opties voor Nederlands-sprekende en Engels-sprekende klanten, betere inzichten in data van cliënten en een flexibele architectuur voor optimale integratie. Belangrijke beveiligingsopties en het gebruik van biometrie voor cliënt en gebruikers identificatie, zorgen ervoor dat data is beveiligd met een focus op innovatie en modernisering. In combinatie met de Temenos’ Financial Crime productlijn, zal de bank toegang hebben  tot  een  varieteit  aan volledig geautomatiseerde,  efficiente  en  effectieve  analytische modules, waardoor het mogelijk zal zijn om financiele misdrijven snel op te sporen en klanten te beschermen. Dit project zal worden geïmplementeerd over een periode van 18 - 24 maanden.

Facebook Visual 30012018 006

Eblein Frangie, CEO van Finabank, zegt: “Het doel van Finabank is om onze klanten op maat gemaakte financiële producten aan te bieden. Tijdens de selectie procedure demonstreerde Temenos duidelijk dat zij ons bedrijf en de doelstellingen goed begreep – en hoe wij deze doelstellingen kunnen behalen met de geteste technologieën. De flexibiliteit van het nieuwe platform geeft Finabank de mogelijkheid om zich snel aan te passen aan de markt en om nieuwe producten en services toe te voegen gedurende onze expansie. Onze cliënten zullen gebruik kunnen maken van een modern systeem, met een betere toegankelijkheid naar de verschillende kanalen. Tegelijkertijd zullen zij ook gebruik kunnen maken van de beveiligde en gestroomlijnde technologische fundering. We kijken ernaar uit onze cliënten een unieke digitale ervaring aan te bieden door middel van de technologie van Temenos.”

Facebook Visual 30012018 003

Jean-Michel Hilsenkopf, Chief Revenue Officer, Temenos, zegt: "We zijn verheugd om Finabank te verwelkomen bij de familie Temenos. Onze uitgebreide ervaring in de regio Latijns-Amerika, in combinatie met de kracht van onze innovatieve en opwaardeerbare softwarepakketten, zal de bank helpen haar groeiplannen uit te voeren en haar digitale strategie te realiseren. Met het kernbankplatform van Temenos biedt Finabank nu ongeëvenaarde ervaringen aan haar klanten en op maat gemaakte producten en diensten aan de snelheid van hun eisen."

Ashok Sharma, Directeur – Noord en Zuid Amerika, Sofgen, zegt: “Sofgen heeft vanaf het begin een belangrijk deel uitgemaakt van dit project, door het leveren van input voor de analyse en evaluatie van het bancaire systeem, wat Temenos een grotere selectie zal bieden. Dit “back to front renovatie project zal resulteren in een digitale bank, dat haar cliënten betere toegankelijkheid biedt, zelfs in de meer afgelegen gebieden in Suriname. We kijken ernaar uit om samen te werken met Finabank en Temenos om deze visie werkelijkheid te laten worden. We zijn erg blij om met Temenos en de bank te werken in de implementatie van het T24 platform zodat de bank succesvol zal zijn in de toekomst.”

Facebook Visual 30012018 004

TerugCopyright © 2024 | Disclaimer